Recept na domácí zmrzlinu, který zvládnete i bez zmrzlinovače

Zmrzlina je jedním z chutných potěšení v životě. Její chladná, hebká sladkost a schopnost spárovat se s prakticky libovolnou přísadou z ní činí oblíbený moučník. Zde máte k dispozici recept ve čtyřech krocích, jak zmrzlinu vyrobit doma. Potřebujete pouze pár ingrediencí. Stačí jen mrazák a několik hodin.
 
Postupujte podle těchto jednoduchých kroků, abyste vytvořili vanilkovou zmrzlinu od nuly:
 
 maliny a zmrzlina
 
Je potřeba:
 
·         2 šálky plnotučné smetany
 
·         2 šálky polotučné smetany
 
·         1 šálek cukru
 
·         2 čajové lžičky vanilkového extraktu
 
Čas přípravy: 3,5 hodiny
 
 
 
Krok 1: Připravte si nádobí
 
Zmrazte prázdnou mrazuvzdornou mísu nebo pánev.  Používat nádobu o rozměrech 39 × 27 cm, ale nic z nerezové oceli funguje dobře. Vyhýbejte se materiálům, které by mohly být křehké a náchylné na mráz.
 
Krok 2: Směs
 
Ve velké misce promíchejte všechny přísady, dokud se cukr nerozpustí.
 
Zkušební kuchyňský tip: Pro dosažení nejjemnější struktury se ujistěte, že před mrazem je cukr zcela rozpuštěn.
 
Krok 3: Zmrazte
 
Přeneste směs do studené pánve a vraťte ji zpět do mrazáku na asi 20-30 minut. Okolo této doby zkontrolujte zmrzlinu. Jakmile začnou hrany mrznout, vyjměte směs a zlikvidujte ji pomocí ručního mixéru. Rozbití zmrzliny vám pomůže v tom, aby byla hladká a krémová.
zmrzlina s čokoládou
 
Krok 4: Zpět na mrazák
 
Vraťte nádobu do mrazničky. Každých zhruba 30 minut opět roztlučte zmrzlinu. Opakujte, dokud není pevně zmrzlá, obvykle kolem čtyř nebo pěti opakování. Jakmile je zcela zmrazená, směs by měla být hladká a krémová.
 
Pokud zmrzlina přemrzne a je příliš tvrdá, umístěte ji do chladničky, dokud dostatečně nezměkne, pak pokračujte v procesu roztloukání namrzlých okrajů do úplného zmrazení zmrzliny.
 
Skladujte zmrzlinu v kryté nádobě s mrazákem, dokud nebude připravena k servírování.
 
Pokud tento základ přípravy zvládnete, můžete do zmrzliny přidat oříšky, polevu, cukrářské zdobení nebo ovoce.